Популярне

Дрес-код у компанії: підтримання іміджу чи комфорт співробітників?

Коли українці приходять на роботу в компанії, часто стикаються з вимогами до дрес-коду. При цьому правила не обмежується лише стилем одягу.

Що ще можна побачити в корпоративному кодексі та як ставляться до дрес-коду українці — в результатах дослідження Міжнародного кадрового порталу hh.ua.
Як показало опитування, дещо більше третини компаній передбачають дотримання офісного ділового стилю своїми співробітниками й стільки ж дозволяють ходити на роботу в повсякденному одязі. Поруч із цим вимоги до дрес-коду останнім часом стали м’якшими, тому компанії намагаються знайти компроміс між жорстким контролем зовнішнього вигляду співробітників і відсутністю будь-яких правил. Наприклад, трохи менше третини роботодавців допускають стиль smart casual (або business casual), який передбачає класичні джинси, светри пастельних кольорів та стримані аксесуари. При цьому лише 2% дозволяють співробітникам обирати одяг на власний розсуд.
А ось що стосується самих співробітників, то половина з них віддають перевагу повсякденному одягу й дещо менше третини вважають найбільш прийнятним для офісу одяг у стилі smart casual. Тільки кожен сьомий опитаний назвав доречним одяг будь-якого стилю.

Що ж входить до зведення правил, яке регламентує зовнішній вигляд співробітників? Найчастіше вимоги стосуються фасону одягу й кольорової гами. У кожному десятому офісі обумовлюють макіяж для жінок. І лише 9% компаній прописують у правилах заборону на татуювання, пірсинг та інші прояви нестандартної зовнішності. Значно рідше роботодавці акцентують увагу на виборі аксесуарів, зачісці й використанні парфумів.
 

Правила дрес-коду повинні бути в офісі. З цим погоджуються більшість опитаних. Проте відсоток тих, хто наполягає на необхідності завжди виглядати офіційно й дотримуватися виключно ділового стилю - незначний.
Для топ-менеджерів суттєве значення має імідж компанії, тому більшість із них переконані, що дотримання дрес-коду особливо важливе для тих, хто працює з клієнтами і бізнес-партнерами. Понад третина роботодавців вважають, що виправдані лише розумні вимоги до зовнішнього вигляду співробітників. І лише двоє зі ста відповіли, що дрес-код не потрібен узагалі. Варто зазначити, що відсоток противників дрес-коду між менеджерів середньої ланки й лінійних спеціалістів помітно вищий, ніж серед топів.
 

 

Міжнародний кадровий порталHeadHunter Україна
Всі статті автора

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією