Популярне

Переїзд заради роботи: які складнощі очікують на новому місці

Двом із п’яти офісним співробітникам принаймні один раз доводилося змінювати місце проживання у зв’язку зі зміною роботи. Більшості з них таке рішення далося непросто. Чи вдалим виявився переїзд, і з якими складнощами зіштовхнулись «білі комірці» на новому місці, дізнавався Міжнародний кадровий портал hh.ua.

Найголовнішою задачею для тих, хто зважився на переїзд, було облаштування життя — пошук житла, садочка/школи для дитини, оформлення страхування й отримання медичного обслуговування. Про це заявили дещо менше половини опитаних. Для двох із п’яти найскладнішим при переїзді виявилась розлука з близькими. Ще чверть вказали на необхідність звикати до іншого ритму життя. Але лише в одного із восьми були труднощі з пошуком роботи.
Значно рідше «білі комірці» згадували про проблеми з адаптацією на новому робочому місці, відмінності у менталітеті, мовні проблеми і складнощі з оформленням документів. Лише 5% респондентів відповіли, що в них не було жодних труднощів при переїзді.
 

Незважаючи на всі труднощі й проблеми, пов’язані з переїздом, майже три чверті офісних співробітників вважають, що це було правильне рішення. Ще п’ята частина зазначили, що загалом почуваються непогано, хоча в їхньому житті нічого особливо не змінилось. І лише троє зі ста опитаних шкодують про те, що одного разу зважились на переїзд.
 

 

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією