Популярне

Чи стане на захист гідності дітей голова Тернопільської ОДА Ігор Сопель?! (Відео)

Гідність дитини: туалети у школі на Тернопільщині шокують і викликають огиду. Двічі громада подавала документи для ремонту, але двічі отримувала відмову від чиновників. Уряд Олексія Гончарука обіцяє оперативно добудувати та капітально відремонтувати наступного року сотню шкіл і стільки ж дитсадків і стадіонів. Тим часом у селі Старий Тараж на Тернопільщині школярі користуються не унітазами, а смердючими отворами в підлозі, йдеться в сюжеті ТСН.

“Наступного року в Україні почнуть будувати та ремонтувати сотні соціальних об’єктів. Ми починаємо інфраструктурний бум!” – заявив Гончарук. Обіцянки не нові: на початку року ще старий склад Міносвіти анонсував те, на що роками чекали сільські школи – мільйони гривень з держбюджету мали йти на обладнання шкільних вбиралень. Програма з облаштування туалетів усередині шкіл мала умовну назву “Гідність дитини”.

Затулити носа, заплющити очі і взагалі не заходити у цей туалет – радять діти зі школи Старого Таража. Він викликає тільки одне почуття – огиду. “Неможна добудувати школи, щоб ходили в одну зміну, щоби діти мали спортивний зал, щоб діти мали туалет?!” – не розуміє завідувач філії “Старотаражська ЗОШ” Станіслав Курач. Діти там падають на слизькій замерзлій долівці туалету та гублять телефони в отворах  з фекаліями.

В обласній адміністрації відео з цієї вбиральні переглядає керівниця управління освіти. Вона на цій посаді уже четвертий рік, і лише тепер обіцяє внести цю школу у список п’яти навчальних закладів області,  які нагально потребують добудови. Надіслати перелік таких об’єктів вимагає прем’єр-міністр.

Як відбуватиметься обіцяний інфраструктурний бум – не зміг пояснити міністр інфраструктури Владислав Криклій. Він зауважив, що це запитання не до нього, але сам проєкт він підтримує: “Всі ці сто шкіл, сто спортивних майданчиків – я буду обома руками підтримувати”. Кошти виділятимуться з Державного фонду регіонального розвитку. Тобто механізм розбудови регіонів залишається старий і виглядає так: громади за власні гроші виготовляють проєктну документацію, подають на розгляд обласної комісії, а після її затвердження уже столичні чиновники розглядають доцільність реконструкції або будівництва.

Це все у Старому Таражі вже проходили – двічі подавали проект на розгляд і двічі отримували відмову із області. “Ми не потрапили в цей список, бо не набрали потрібної кількості балів”, – каже представник громади Андрій Чубик. Чи потраплять у нього цього разу – не знають, але сподіваються, тому подавати проєкт добудови готуються уже втретє.

Кореспондентка ТСН Світлана Павук

Олеся Чур
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Чер
12
Знайшовши якість і захист: де купити найкращі плівки для ламінування

Чи часто ви знаходите себе у пошуку ідеального рішення для збереження і захисту ваших важливих документів та фотографій? Ламінування є надійним способом зберегти документи від зносу, забруднень та вологості. Якщо ви шукаєте найвищу якість плівок для ламінування, то ви потрапили за адресою! У цій статті ми розкажемо вам про найкращі місця, де можна придбати плівки для ламінування, які гарантовано забезпечать вам бездоганний результат.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією