Популярне

Тернополянка Світлана Коваль виготовляє новорічні іграшки та альбоми власноруч (ФОТО)

 Світлана Коваль почала займатися скрапбукінгом після народження малюка. І, хоча, освіта та робота у її житті не була пов’язана із творчістю, проте творчість завжди була присутня: в дитинстві ходила на танцювальний гурток, і дуже це любила. В юності — писала вірші, після одруження зайнялась випічкою та декоруванням тортів.

Коли ви вперше зрозуміли, що творчість це справа вашого життя? Як виникла ідея займатися скрапбукінгом? 

Ідея виникла не так давно... Все почалось з того, що я захотіла красиво оформити свято 1-го рочку свого малюка. 

Так я дізналась про тематичні набори, про те, яким красивим можна зробити дитяче свято. І все якось закрутилось саме собою. Я познайомилась з творчим Тернополем — це просто неймовірно, як багато в нас в місті талановитих, творчих людей! Завдяки їм я захопилась скрапбукінгом. 

Насправді ще немає і року як я займаюсь саме скрапбукінгом, але вже зараз я розумію, що не уявляю собі життя без фарб, пастів, пензликів, штампів, чіпів, без дизайнерського паперу та всіх своїх коробочок з декором. 

Що таке скрапбукінг? 

Скрапбукінг – це творчість. Це один із видів ручної роботи, який полягає у виготовленні та оформленні фотоальбомів, сторіночок чи фотографій. Та у нас на Україні до скрапбукінгу відносять і виготовлення листівок, конвертів, блокнотів та ще багото чого.

Що надихає вас на творчість? 

На творчість мене надиє моя сім’я: два мої хлопчики, чоловік та син, які люблять мене, веселять, гордяться мною. І, звичайно, мене надихають люди для яких я творю: ті слова вдячності, які вони мені пишуть... в такі миті хочеться творити ще більше.

Що приносить найбільше задоволення: оформлення дитячих свят, створення відкриток, альбомів? 

Найбільше задоволення приносить сам процес і результат моєї роботи — не важливо що я роблю, але коли я бачу що виходить ще кращим ніж я уявляла в голові — це незрівнянні відчуття. 

У вас є маленький синок. Допомагає мамі творити? 

Мій син для мене — це все: моє життя, моя душа, моє повітря. Його посмішка, його обійми дають мені неймовірне відчуття щастя і натхнення! Тому — так, він допомагає творити. 

Над чим працюєте зараз? 

Над собою (усміхається - авт.). Працюю, вчусь — дуже хочу навчитись робити великі альбоми і зробити такий для свого малюка. 

Як вирішуєте що саме маєте зробити: клієнти приходять уже з своїми ідеями? Робите точно по замовленню? 

По різному буває... Але навіть мої роботи, що схожі між собою — різні. Я завжди додаю деталі які не повторюються. 

Ваша найбільша гордість: улюблена скрап робота? 

Насправді, для мене усі мої роботи дорогі, бо у все що я роблю, я вкладаю частинку себе . 

Чи багато у вас конкурентів. Як справляєтесь? 

Знаєте, я багато чую про конкуренцію і про те, що її ніхто не відміняв ...Але, я вважаю, що роботи вистачить усім! Я знаю багато скрапбукерів Тернополя, і я горджусь цим! Горжусь, що багато з них знаю в обличчя, що спілкуюсь з ними. Ми всі робимо одну справу, але в кожного є щось своє, якийсь свій стиль, напрямок . 

Як на мене, саме головне — це любити свою справу і щоб ти не робив робити це з відповідальністю. Вчитись, вдосконалювати свої вміння і тоді ваша робота буде оцінена. 

Чи є якісь захоплення, окрім скрапбукінгу? 

Моє життя — це моя сім’я і моя творчість. Я намагаюсь не розділяти, а поєднувати це все. Сподіваюсь, що мені вдасться ще добавити трішки подорожей в наше життя, бо я дуже люблю подорожувати і пізнавати світ. 

Як плануєте святкувати новий рік? Як будете прикрашати ялинку: іграшками створеними власноруч чи все ж традиційно? 

Коли в сім’ї появляються дітки, то всі всята стають по-справжньому сімейними. Я люблю це відчуття: домашній затишок, мандаринки, імбирні пряники, святкові пісеньки і ялиночка, яку ми будем всі разом прикрашати. І, так, цього року на ній будуть і іграшки створені мною. 

Чи брали участь у виставках чи ярмарках і чи будете проводити майстер класи? 

Так, я брала участь у Вуличному ринку минулого року. Це було дуже гарно і цікаво. Хоча мені було трішки важкувато, оскільки Давидик (син -авт.) тоді ще був меншим. Потрібно було підготувати багато робіт. Але це був дуже цінний досвід для мене! 

Що до МК — то, думаю що буду, але коли саме і де ще поки не знаю. 

Поради для початківців. Як створити витвір мистецтва із підручних матеріалів? 

Думаю, що ніяк... адже щоб створити щось дійно варте — треба мати знання та вміння і мати хоча б мінімальний запас матеріалів. Але якщо ви хочете спробувати себе у скрапбукінгу та боїтесь чи не впевнені — то не варто боятись, пробуйте, підіть на майстер класи. 

Але, найголовніше, памятайте, що ніхто з першого дня не був майстром і що справжній шедевр — це 90% вашої наполегливої праці і 10% таланту.

Вікторія Андрусейко
Всі статті автора

Інтерв’ю

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією