Популярне

Чому восени хочеться більше читати?

Кажуть, що саме восени люди найбільше відчувають потребу в читанні. Цікаво, з чим це пов’язано? Спробуємо розібратись разом. Існує така загальновідома тенденція, що восени на всіх нападає меланхолійний плачевний настрій та депресія.

Тому людину згадують про перевірений спосіб повернути собі життєрадісність – прочитати ще раз улюблену книгу або поринути в захопливий неймовірний сюжет чогось нового. Так, це справді гарний варіант провести вечір після роботи у затишній атмосфері та наодинці із улюбленими героями. Якщо  у вас друзі мають такі ж вподобання, то організуйте якийсь тематичний літературний вечір та почитайте в ролях. Це поверне вас у шкільні роки та подарує незабутні емоції.  Такий захід можна прикрасити запашним глінтвейном та цікавими розповідями. Також можна влаштувати нетиповий вечір із коханою людиною та книгою. Можете читати разом, або читати вголос, або читати один одному. Головне – підібрати книгу, яка подобатиметься вам двом. Можливо, ви впізнаєте один одного у головних героях – це додасть вашому читанню ще більшої радості. Такі моменти даруватимуть затишну атмосферу не лише восени, а й впродовж усього життя.

Бажання читати виникає також від зміни погоди: опадає листя, температура стає меншою і постійно хочеться закутатись у ковдру і нікуди не виходити. Особливо, якщо осінь буває дуже дощовою. У такі романтичні миті тільки й хочеться поєднати свій настрій із настроєм ліричного героя. Тут виникає такий образ осіннього настрою: чай чи кава, книга, ковдра, осінній парк тощо. Все тепле і приємне. Не вистачає ще кота і гарної музики.

Якщо у вас є гарні книги, то осінь можна буде пережити легко. Навіть приємно. Часто ми купуємо їх «просто так» і «на потім». Або запам’ятовуємо потрібні назви і відкладаємо їх на майбутнє теж. От нарешті і настає час для ваших відкладених книг. Використайте його з користю для вас, адже недарма кажуть, що те, яким ви станете через п’ять років залежить тільки від того, з якими людьми ми спілкуєтесь і які книги читаєте.

Восени хочеться читати щось дуже легке і тепле, без фантастики чи детективів. Хоча, якщо ви любите такі жанри – можна і це читати. Головне – отримувати задоволення від того, що робите. Можна навіть повернутись у дитинство і почитати ваші улюблені казки. Про ваших улюблених принців та принцес, незабутніх персонажів тварин та справжніх українських красунь та козаків. Іноді сенс казок можна зрозуміти лише тоді, коли стаєш дорослим. Або просто отримуєш від них більше користі.

Читайте, занурюйтесь у прекрасний світ прози та поезії, творіть кожного дня свою казку і ні про що не шкодуйте! Нехай кожен осінній день приносить вам теплі книги та незабутні усмішки.
 

Дана Гарасюта
Всі статті автора

Культура

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією