Популярне

Які симптоми зору не можна ігнорувати?

Очі – найбільша цінність, дана людині природою. Коли вона втрачає здатність бачити, то втрачає разом із цим цілу низку можливостей пізнати світ.

У щоденних справах люди не завжди мають час звертати увагу на тривожні симптоми, які подають нам очі. Зараз безліч людей у світі мають очні захворювання, не здогадуючись про них, адже розвиваються вони непомітно. Щороку кількість носіїв окулярів зростає. Якщо своєчасно звернутися до лікаря-офтальмолога, то захворювання можна швидко вилікувати й попередити розвиток сліпоти. Але буває  так, що проблеми із зором вказують на наявність інших захворювань в організмі людини.
Якщо Ви відчуваєте наче пелену перед очима, то зверніть на неї особливу увагу. Це може свідчити про глаукому, захворювання рогівки, а також про розвиток катаракти. Якщо своєчасно не звернутися до лікаря, то без оперативного втручання вже не обійтися. Особливу увагу на це повинні звернути люди, яким за 40 років, бо у такому віці це може сигналізувати про пошкодження сітківки ока, проблеми з судинами. В такому випадку сліпота неминуча.
Боязнь світла – це не фобія, а симптом, який вказує на інфекційні захворювання, перенесені травми ока та початкову стадію глаукоми. Проте якщо очі закапали атропіном для лікування, то  у такому випадку боязнь світла – наслідок дії медичного препарату, яка згодом припиниться.
Сліпі плями не створюють загрози для зору, якщо вони виникають після напруженого фізичного тренування.  У такому випадку вони всього лише свідчать про перевтому організму. Проте якщо вони виникають самі по собі, більше того – коли Ви перебуваєте у стані спокою і тривають більше трьох хвилин – негайно зверніться до лікаря. Швидше за все ваші очі страждають від недостатнього живлення сітківки ока, яка може відшаруватися.
На непрямі захворювання вказують такі ознаки:
-    постійна поява перед очима зиґзаґів, кольорових плям, райдуг вказує на перевтому та сильний біль в області чола. Коли головний біль вщухає, то проблеми  із зором теж мають зникнути. Якщо цього не сталося – проконсультуйтеся з лікарем;
-    подвоєння зображень. На такі порушення діяльності зорового аналізатора вливають розсіяний склероз, часто отруєння, порушення кровообігу;
-    раптова сліпота без видимих на це причин. Якщо Ви на пару годин втратили зір й вже встигли впасти в депресію, буцімто на цьому життя закінчилося, то цим не переймайтеся. Натомість хвилюйтеся проблемою, на яку чітко вказує тимчасова сліпота – тромбоз  у центральній артерії сітківки ока. Зверніться до лікаря негайно, часу на роздуми обмаль. Інакше зір може пропасти назавжди.
Не завжди проблеми із зором вказують на настільки серйозні захворювання. Почервоніння та пересихання зазвичай виникають після втоми або довготривалого сидіння за комп’ютером, користування сучасними гаджетами. В такому випадку частіше моргайте та придбайте собі в аптеці зволожуючі краплі для рогівки. Хоча вони й відпускаються без рецепта, але проконсультуйтеся з лікарем.
 

Ольга Рогацька
Всі статті автора

Здоров`я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією