Популярне

Шукаємо альтернативу генеральному прибиранню

Жінка завжди була берегинею роду, найважче завдання лягло на її долю, тому нелегко бути жінкою.

Сучасною жінкою бути ще важче, адже треба досягти успіху в різних сферах: стати незамінним працівником, ласкавою матусею, люблячою дружиною та ідеальною господинею. Кар’єра кар’єрою, а дім – то єдине місце, де можна розслабитись, тому важливо, щоб у ньому було затишно і чисто.
Ми зібрали 5 найпростіших рекомендацій з підтримки чистоти в будинку. Виконуючи нескладні маніпуляції, ви за короткий термін досягнете приголомшливих результатів.
Порада № 1
Як банально би це не звучало, але це не тумбочка у передпокої, куди складуть пакети з магазину, ключі, рукавички, кореспонденція, телефони та безліч інших дрібниць. Це не ящик комода, куди похапцем запихають розкидані речі, коли друзі без попередження «зарулюють» на чайок. Зберіться з духом і один раз розгребіть всі завали. Надалі слідкуйте, щоб усі речі одразу ж розкладали по місцях.
Порада № 2
Періодично тестуйте річ на «потрібність» і «придатність». Як часто у вашій аптечці зберігаються ліки, термін придатності яких давно закінчився? Застарілі журнали чи одяг, що вийшли з ужитку, менш небезпечні, але вони займають місце і захаращують приміщення. Візьміть за правило, кожного дня знаходити в квартирі і викидати (віддавати) по одному предмету. Це може бути що завгодно - стара касета, светр, з якого дитина виросла, або тюбик зіпсованого крему. Дотримуйтесь правила доти, допоки в будинку ще знаходитимуться зайві речі.
Порада № 3
Не відкладайте надовго те, що можна зробити негайно. І мова йде не про багатогодинне прибирання, а про рутинні турботи, на які витрачається не більше 1-2 хвилин. Набагато простіше протерти сухою серветкою раковину після кожного миття посуду, аніж озброївшись спеціальним засобом, відчищати тижневий вапняний наліт щосуботи. За таким самим принципом дзеркало у ванній варто протирати два двічі на день, коли ви тільки почистили зуби.
Порада № 4
Не забудьте про предмети, які волають про неохайність. Повірте, дрібні смітинки на підлозі кухні заледве хтось помітить. А ось неприбране до вечора ліжко і чашки із засохлою заваркою на обідньому столі здатні зіпсувати вашу репутацію доброї господині. Щоб розправити ковдру з подушками, накривши їх пледом, і ліквідувати залишки трапези зі столу, ви витратите не більше 5 хвилин. Навряд чи це часом змінить ситуацію, навіть якщо ви поспішаєте.
Порада № 5
Прибирайте із задоволенням по 15 хвилин кожного дня. Увімкніть улюблену музику і заведіть таймер на 15 хвилин. Цей часовий інтервал присвятіть одній зоні вашої квартири. Що можна встигнути за цей час? Наприклад, протерти фасад кухонного гарнітура, або стерти пилюку з усіх горизонтальних поверхонь в одній кімнаті, або порозставляти речі по місцях.
Дрібниці мають значення і саме вони допоможуть вам усюди встигати.
 

Ірина Бучковська
Всі статті автора

Дім

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією