Популярне

У Рівному з кольоровим папірцем можна їздити безкоштовно

Часто трапляється так, що ми запізнюємось на роботу або на важливу зустріч. А з транспортом іноді можуть виникати проблеми – то забагато людей і нам не вистачає місця, то маршрутки повільно їдуть, то немає дрібних грошей і тому подібне.

Викликати кожного разу таксі – теж не дуже зручно. Тому у Рівному з’явилась дуже гарна альтернатива громадському транспорту.

Громадська ініціатива «Підвези іншого» - це проект рівненської журналістки Анни Махно та оператора Богдана Рябунця. Активісти вирішили, що саме завдяки такій ініціативі мешканцям Рівного буде набагато зручніше добиратись до місця призначення. А головне – вчасно. Але основне – мати з собою кольорові покажчики, які орієнтуватимуть ваших потенційних водіїв. Щоб керуючий автівкою відразу бачив, куди потрібно їхати пасажиру, то він має тримати в руках кольоровий папірець: жовтий, зелений,  червоний, синій або білий. Кожен колір означає конкретний район міста. Якщо вам потрібно приїхати на Північний район – тримайте жовтий папір, на Ювілейний – тримайте зелений, Басів Кут – знадобиться червоний, Автовокзал – синій і Центр – білий. Тобто місто поділене на  так звані кольорові сектори. Якщо ви плануєте подорожувати у цьому місті таким способом – заготуйте собі покажчики заздалегідь. Їх не обов’язково купувати, можна розфарбувати фарбами чи олівцями. Головне – аби водій зрозумів і чітко побачив ваш колір.

Та слід пам’ятати: ніхто не зобов’язаний вас кудись підвозити. Основна умова ініціативи – двостороння добровільність. Кожен водій сам вирішує, чи підвозити пасажира, а він, своєю чергою, чи сідати у автівку до когось. Відповідає за свої вчинки кожен сам.

Але цей проект дуже зручний для мам із маленькими дітьми чи для людей з обмеженими можливостями. Тому його варто популяризувати та підтримувати. Проект ні в якому разі не має на меті обмежити громадський транспорт у своїх обов’язках, але хоче допомогти людям, які погоджуються, що така ініціатива корисна. Ви можете швидко і безкоштовно доїхати до місця призначення, отримати гарний настрій та нові знайомства.    
 

Дана Гарасюта
Всі статті автора

Рівне

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією