Популярне

Таємниця Овчарука: Які премії отримують посадовці Тернопільської облради

Голова Тернопільської облради Віктор Овчарук, схоже, тримає в таємниці розміри премій посадовців, що працюють під його керівництвом. У будь-якому разі, на запит громадськості він так й не дав конкретної відповіді.

Запит, датований 17 травня 2017 року, подала в облраду Тернопільська міська група комітету народного контролю ВП ГО "Всеукраїнський комітет народного контролю". У запиту, на підставі Закону України "Про доступ до публічної інформації", краяни просили повідомити про розміри преміювання керівників підрозділів обласної ради (відділів) у 2015 та 2016 роках та надати копію положення про преміювання працівників облради. Щоб у відповідь не отримати пресловуту "відписку", якими зазвичай "грішать" чиновники, перестрахувались нагадуванням, що у відповідності до ч.5 ст.6 Закону України "Про доступ до публічної інформації" не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, у тому числі: до копій відповідних документів, умов отримання цих коштів, прізвищ, імен та по батькові фізичних осіб, які отримали ці кошти. 
Попри це, у відповіді на запит, на жаль, отримали саме "відписку". Тому Тернопільська міська група комітету народного контролю ВП ГО "ВКНК" змушена була звернутись до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини зі скаргою щодо порушення Тернопільською облрадою Закону України "Про доступ до публічної інформації". За результатами розгляду цієї скарги відкрито провадження. Про це тернополян повідомила представник Уповноваженого з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України Ірина Кушнір. Крім того, Києвом також був особисто поінформований й голова Тернопільської облради Віктор Овчарук. За не надання законних вимог, посадовцю доведеться сплатити штраф, передбачений законодавством, від ста до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Залишається сподіватись, що ми все-таки дізнаємось про суми премій, що підписував Овчарук для своїх підлеглих, а також й самому собі персонально, якщо такі були.
З неофіційних джерел, працівників облради, нам наразі стало відомо лише те, що впродовж останніх двох років суми премій були різні – одним 20-30 відсотків від заробітку, іншим – 150-250 відсотків. Щоправда, не зрозуміло, за якими показниками Овчарук мотивував ці грошові заохочення.


Нагадаємо, екс-регіонал від БПП Віктор Овчарук з грудня 2015 року очолює Тернопільську облраду. Зокрема, за е-декларацією 2016 року його дохід склав 280,11 тис.грн. З них, за основним місцем роботи – 251,555 тис.грн., за сумісництвом (медична практика) – 15,102 тис.грн. Крім того, соціальні виплати -  13,453 тис.грн.
У банку заощадив 35,4 тис.грн., готівкою вдома тримає чотири тисячі доларів.

Петро Олійник
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією