Популярне

В Україні новий Прем'єр-міністр

Рада відправила Олексія Гончарука у відставку та підтримала кандидатуру Дениса Шмигаля на посаду Прем’єр-міністра України.

"За" кандидатуру Дениса Шмигаля проголосували 291 депутат. 

“Шановні народні депутати, за пропозицією фракції „Слуга народу“, яка у ВР має право коаліції депутатських фракцій, я вношу на розгляд подання про призначення Прем’єр-міністом Дениса Шмигаля”, — сказав Президент України Володимир Зеленський перед голосуванням.

Після цього слово взяв сам Шмигаль. Серед пріоритетів він назвав економічний і промисловий розвиток, завершення війни на Донбасі, повернення Криму. 

Вісля свого призначення Денис Шмигаль представив склад нового уряду.

“У запропонованому складі уряду є поєднання молодості і досвіду, поєднання амбіцій, професіоналізму, енергії для втілення змін, необхідних для цього на сьогодні. Уряд що не буде ховатись у Facebook, а буде виходити до людей і вирішувати їх проблеми”, — сказав Шмигаль.

З його слів, пріоритет нового уряду — це добробут громадян.

Так, зі слів Шмигаля, віцепрем’єр міністром, міністром цифрової трансформації залишається Михайло Федоров.

Віце-прем’єр міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України — Олексій Резніков.

Вадим Пристайко стане віце-прем’єр міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Міністр розвитку громад і територій України — Олексій Чернишов.

Арсен Аваков залишається мінстром внутрішніх справ.

Міністром фінансів України став Ігор Уманський.

Владислав Криклій залишився на посаді міністра інфаструктури України.

Міністром охорони здоров’я став Ілля Ємець.

Вадим Гутцайт став міністром молоді та спорту України, Сергій Бессараб — міністром у справах ветеранів України

Денис Малюська залишає за собою посаду міністра юстиції України.

Олег Немчінов став міністр Кабінету мінітстру України.

Міністром соціальної політики України стала Марина Лазебна.

Інеса Рейвен
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією