Популярне

В Вінниці відбувся конкурс із Web-дизайну та комп’ютерної графіки взяла участь 21 країна

Наймолодшому переможцю конкурсу із Web-дизайну та комп’ютерної графіки лише шість років.

У Вінницькому національному технічному університеті 11 травня за підтримки Фонду Петра   Порошенка,   під патронатом екс-губернатора Вінницької області Олександра Домбровського пройшов  десятий міжнародний відкритий конкурс із Web-дизайну та комп’ютерної графіки серед студентів та учнів.  

Перший проректор Вінницького Національного Політехнічного університету,  професор Олександр Романюк розповів, що на конкурс із Web-дизайну та комп’ютерної  графіки цього року подано рекордну кількість робіт - понад 850 з 21-ї країни світу,   зокрема з Великобританії, США, Чилі, Індонезії, В’єтнаму, Ірану, Канади, Нової Зеландії,  Індії, Китаю, Португалії, Чехії, Польщі, Казахстану, Башкортостану, Татарстану,  Молдови, Білорусі, Росії, України.

«За 10 років на конкурс було подано 4 тисячі робіт. Мета нашого конкурсу, до речі зовсім  не для відмінників – це виявлення талановитої молоді, і розвиток їх творчих здібностей у  галузі Web-дизайну та комп’ютерної графіки», - розповів Романюк.

Цьогорічний конкурс, який проходив у два тури, вперше отримав підтримку Фонду  Петра Порошенка. «Цього року вперше окрім Олександра Домбровського, який вже  кілька років підтримує конкурс, нас підтримав і Фонд Петра Порошенка. Коли сам Петро  Олексійович подивився роботи, він був здивований високою якістю цих робіт. Крім того  він дав згоду створити при Вінницькому Національному технічному університеті студію,  яка проводитиме тренінги, особливо для сільської молоді, щодо основ комп’ютерної  графіки і дизайну», - розповів перший проректор ВНТУ.

Оцінювали майстерність конкурсантів, перевіряючи роботи в on-line режимі,  40 суддів з різних країн, які й визначили переможців у 9 номінаціях:

Цього року судді  відзначили суттєве підвищення якості поданих робіт.

Перший проректор Вінницького Національного Політехнічного університету сказав,  що традиційно під час конкурсу досить сильні команди представлені із Казахстану й  Татарстану. Тематика робіт, поданих на конкурс була різноманітною – це були і мультики,  і ігри, була присутня й релігійна тематика, тощо.

Темою ж другого етапу конкурсу із  Web-дизайну та комп’ютерної графіки стала тема «Протидії торгівлі людьми», учасники  останнього туру повинні були кожний у своїй номінації протягом чотирьох годин  виконати поставлену задачу.

Наймолодшому переможцю конкурсу із Web-дизайну та комп’ютерної графіки було лише  6 років, він ще навчається у дитячому садочку, й вже нагороджений дипломом та цінним  подарунком цього престижного міжнародного конкурсу.

Усі учасники заходу відзначили високий рівень організації та вимоги в проведенні  конкурсу. Переможець першого туру конкурсу, студент четвертого курсу інституту  інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії ВНТУ Олег Кузик участь у  конкурсі приймає вже другий раз й цього року дві його роботи виграли у першому турі  в номінаціях «Web-графіка» та Flash-анімація. «Для номінації Flash-анімація ми з моїм  другом розробили гру. Ігри я сам розробляю вже більше року і для мене це хобі, а участь  у таких конкурсах – для мене це саморозвиток», - розповів Кузик. На запитання чи виїхав  би за кордон у разі запрошення на роботу, він відповів: «Ніколи – мені й тут подобається.  Якщо наполегливо працювати – робота й тут знайдеться», - вважає Кузик

На церемонії нагородження всі переможці конкурсу із Web-дизайну та комп’ютерної  графіки були відзначені сертифікатами та цінними подарунками, а організатори конкурсу  вже запросили його учасників прийняти участь у наступному 11-му міжнародному  конкурсі, який відбудеться наступного 2013 року. Пише www.myvin.com.ua

 

Вінниця

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Кві
08
Тернопільська компанія пропонує якісну харчову сіль: поєднання традицій та інновацій

Харчова сіль - один із найважливіших продуктів на кухні, що додає смак та аромат стравам. Вона є невід'ємною складовою нашого щоденного харчування та має великий вплив на наше здоров'я. У світі існує багато виробників солі, проте однією з найякісніших і інноваційних є компанія з Тернополя, яка здобула популярність завдяки своїй унікальній продукції.

Кві
02
Наука та інновації в кожній деталі: Проектування та виготовлення плат керування для турнікета науковою установою

У нашій Науковій установі Тернопільський інститут наукових досліджень ми розвиваємо та впроваджуємо передові технології, щоб забезпечити безпеку та контроль доступу на різноманітних об'єктах. Наша послуга з проектування та виготовлення плат керування для турнікетів - це результат співпраці наукового дослідження та інженерного мистецтва-зазначила директорка, кандидат економічних наук Марія Алілуйко.

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією