Популярне

Учора ввечері київське «Динамо» здобуло важливу перемогу у Лізі Чемпіонів

У вівторок, 29 вересня 2015 року, о 21.45 розпочався матч 2-го туру групового етапу Ліги Чемпіонів між командами «Маккабі» Тель-Авів  та Динамо Київ. Матч було зіграно у Хайфі на стадіоні «Саммі Офер».

Стадіон був заповнений вщент, тобто на матчі були присутніми 30 870 тисяч глядачів. Приємно було спостерігати за активним синьо-жовтим українським сектором, який всіляко підтримував динамівців і надихав їх на перемогу. Навіть пересічному футбольному вболівальнику відомо, що «Маккабі» – далеко не найсильніша футбольна команда у Старому Світі. Тим не менше, простої гри у динамівців не вийшло.

У вчорашньому поєдинку за киян так і не зіграли Юнес Беланда та Денис Гармаш – один із кращих гравців попереднього лігочемпіонівського матчу із португальським «Порто». Денис ще не залікував свою травму, через яку він не зіграв у суботу в матчі дев’ятого туру чемпіонату України проти «Говерли». Щодо Юнеса Беланда поповзли чутки, що він не поїхав з командою до Ізраїлю через політичні та релігійні переконання: Юнес – марокканець і мусульманин. Зрештою, Беланда зараз перебуває в не  своїй формі, тому його відсутність не стала болючою для команди.

Натомість з перших хвилин цього разу на полі з’явився Андрій Ярмоленко – лідер атак киян. Уже на 4-ій хвилині Андрій відгукнувся на блискучу та витончену передачу чилійця Дерліса Ґонсалеса і забив такий важливий швидкий гол. Наявність цього голу заспокоїла футболістів «Динамо», перед якими стояли завдання тільки перемагати.«Маккабі» ще перед матчем заявляло, що не збирається так просто здаватися більш іменитому та й, скажемо відверто, сильнішому супернику. Господарі намагалися нав’язати динамівцям свою гру, і, по правді, мали кілька хороших моментів вразити ворота Олександра Шовковського – 40-річного воротаря, легенди «Динамо» та всього українського футболу.

У першій половині другого тайму голом відзначився нападник «Динамо» Жуніор Мораєс. До кінця матчу і господарі, і гості мали ще кілька непоганих моментів забити, але, зрештою, матч так і закінчився із рахунком 0-2 на користь «Динамо».

У паралельному матчі в групі G «Порто» переміг лондонський «Челсі» із рахунком 2-1. Гра відбувалася на «Ештадіо де Драґау» у Португалії.

Після другого туру «Динамо» із 4 заліковими очками завдяки кращій різниці забитих та пропущених голів перебуває на першому місці у нашій групі. Стільки ж очок у «Порто», яке зараз на другому місці, «Челсі» із трьома очками займає третє місце у нашій групі. Аутсайдером групи залишається «Маккабі», яке за два поєдинки не набрало жодного очка, пропустило 6 голів і ще не забило жодного. Але, як зазначають в Ізраїлі, сам лише вихід «Маккабі» до групової стадії Ліги Чемпіонів – уже успіх для команди. Через те місцеві вболівальники були не сильно розчаровані вчорашньою грою та результатом.

Попереду ж у нашій групі найважливіші баталії. На «Динамо» чекають два матчі із лондонським «Челсі», яке не збирається позбуватися лігочемпіонівських амбіцій. Саме ці поєдинки і дадуть нам відповідь, на що ми можемо сподіватися за результати цієї єврокубкової осені.
 

Дана Гарасюта
Всі статті автора

Суспільство

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією